Pokrol saka negara Arab. Arab pokrol Online.


Arab Charter ing Hak asasi Manungsa


Arab Charter ing Hak asasi Manungsa (ACHR), diadopsi dening Dewan Liga Arab Serikat ing rong puluh-loro Mei, affirms prinsip sing ana ing Piagam PBB, ing Pranyatan Umum ngenani hak-Hak Manungsa, International Prajanjian ing Hak asasi Manungsa lan Pranyatan Cairo ing Hak asasi Manungsa ing IslamIku menehi nomer tradisional hak-hak manungsa, kalebu hak kanggo liberty lan keamanan saka wong, podo wong sadurunge hukum, pangayoman saka wong saka torture, tengen kanggo dhewe pribadi, ingatase hak bebas kanggo laku agama nagara lan ingatase hak bebas saka déwan tentrem lan asosiasi.

Piagam uga menehi kanggo pemilu saka pitu-wong Komite Ahli ing Hak asasi Manungsa kanggo nimbang serikat' laporan.

A versi pisanan saka Piagam iki digawe ing limalas September, nanging ora negara ngratifikasi iku. Dianyari versi saka Piagam teka menyang pasukan ing sawise pitung anggota Liga Arab Serikat wis ngratifikasi iku. Ing puluh papat januari, banjur UN Komisionèr Dhuwur kanggo Human Rights Louise Arbor ngandika Arab piagam iki kompatibel karo PBB pangerten saka universal hak asasi manungsa, kalebu bab wanita kang hak-hak lan paukuman ibukutha kanggo anak, ing kajaba iku kanggo pranata liyane ing Charter. Piagam wis kadhaptar ing website dheweke kantor, antarane teks diadopsi dening internasional kelompok ngarahke ing mromosiaken lan consolidating demokrasi. Ing November, nganyari Piagam wis ngratifikasi dening Algeria, Bahrain, Irak, Jordan, Kuwait, Libanon, Libya, Palestina, Qatar, Saudi Arabia, Suriah, UAE, lan Yaman.

Ing Liga Arab serikat elaborated tambahan prajanjian - Penegakan saka Arab Pengadilan saka hak-Hak Manungsa, - kanggo ngidini inter-negara pengadilan bab pelanggaran saka Piagam. Page negara kanggo ngesahake iku Saudi Arabia ing.