Pokrol saka negara Arab. Arab pokrol Online.


Cara disualekno lan mundhut saka kewarganegaraan


Ana rong cara utama saka éntuk kewarganegaraan: dening lair - filiation (saka tembung Latin 'Filous' - putra) lan naturalization - amal saka kewarganegaraan dening sah badan saka negara, iki biasane rampung ing atas saka kepala negara (presiden, rojo)Ing siji, ing disualekno saka kewarganegaraan dening lair wis rong dhasar: tengen getih lan tengen lemah. Pisanan anak kang disualekno saka kewarganegaraan saka tuwane, preduli saka panggonan lair. Masalah mengkene mung nalika anak kang tuwane sing saka bangsa beda (endhog, ibu - italia warga, rama - perancis warga). Iki jeksa agung bisa ngetokake wis ditanggulangi ing negara paling mung dening ditulis persetujuan saka tuwane milih anak kewarganegaraan. Sadurunge sing, kang bisa tetep stateless utawa (luwih kerep) uga ndarbeni kewarganegaraan dening panggonan lair. Ing asas saka jus utawi sing soli wis applied kanggo panah bunder saka wong, utamané wong-wong kang kewarganegaraan saka tuwane utawa kang tuwane sing ora dingerteni, lan asring lair ing wilayah saka negara kanggo anak saka warga negara liyane, kajaba tuwane wis ora wis ing negara kanggo layanan (endhog diplomat). Ing negara paling, aturan menehi kanggo loro basa disualekno saka kewarganegaraan dening lair: tengen saka ing getih, lan tengen lemah. Naturalization bisa ing hukum (adoption, ing sawetara kasus, marriage), nanging biasane iku wis rampung ing aplikasi. Statement diajukake dening wong kanggo panguwasa wewenang saka Negara negara kang wishes kanggo tuku. Ing sawetara kasus uga dibutuhake pengajuan saka aplikasi kanggo panguwasa negara saka negara saka kewarganegaraan saka wong kepinginan kanggo njaluk metu. Loro saka iki statements sing biasane diajukake kanggo search badan saka Ministry of Interior utawa Kaadilan, nanging luwih kerep padha duwe kanggo bakal ditulis kanggo kepala negara (kadhangkala pitakonan ganti negara nemtokaken Menteri Interior). Ing amal saka kewarganegaraan bisa ing kahanan tartamtu: sadurunge sing, pirang-pirang taun manggen ing negara kang negara wong wishes kanggo nampa (ing Hongaria - telung taun, Algeria - pitung taun, ing Republik Chad -), kanggo ngerti basa sing negara (rodo komplek ujian diwenehake dening aturan saka Latvia lan Estonia, diadopsi ing s: ing Latvia, contone, ing kajaba iku kanggo sampurna kawruh latvia basa, siji kudu ngerti sajarah saka negara wiwit awal abad XX, lan duwe leluhur sing urip ing Latvia wiwit wektu sing padha), dadi mental sehat lan ora duwe penyakit tartamtu (kayata AIDS) ora pangguna - ing tartamtu, dokumen Interpol - minangka lampus, ora dadi kagungane kanggo pihak ing sih saka ngganti supaya sah miturut ukum, etc. Ing sawetara negara Arab (Kuwait, UAE, Saudi Arabia, lan sapiturute) kewarganegaraan mung bisa dijupuk dening Muslim, wong agama liyane uga, kalebu pasangan bojo, kudu nampa kewarganegaraan owah-owahan sing agama. Kewarganegaraan hukum negara individu ing sub-Sahara Afrika perlu kanggo naturalize 'bosok' ing masyarakat, tundhuk karo wong-wong laku sing ngiring dening wong liya. Marriage, minangka aturan, ora mimpin kanggo otomatis kewarganegaraan, sanajan iku ndadekake iku luwih gampang kanggo njupuk. Mung sawetara negara (endhog, Saudi Arabia), kewarganegaraan kanthi otomatis diwenehake kanggo wong wadon sing nikah Saudi warga, nanging ing kondisi sing iku Muslim utawa nampa Islam. Ing grant saka asylum kanggo wong kuya kanggo alasan politik, kanggo sing ilmiah, sosial, budaya, aktivitas, lan ora entail otomatis kewarganegaraan. Bebarengan karo ana liyane, kurang cara umum saka éntuk kewarganegaraan. Iki kalebu: pilihan (pilihan saka kewarganegaraan saka negara endi wae ing sambungan karo transfer saka wilayah saka siji Negara liyane, utawa proklamasi wilayah mentas sawijining serikat saka mantan negara, wong bisa ninggalake tilas warga negara utawa milih anyar minangka iku ana, contone, ing Algeria sawise sik njongko kamardikan ing telung taun sawisé taun), transfer (transisi iki diiringi dening owah-owahan ing wilayah saka kewarganegaraan tanpa pilihan tengen, kang langka, nanging wonten ing sawetara negara sawise Kaloro Perang Donya), pendhaftaran (melu-melu sederhana prosedur kanggo disualekno saka kewarganegaraan yen tuwane saka wong wis utawa sing warga negara), pemugaran saka kewarganegaraan (kanggo mantan warga negara). Cara iki sing uga individu (contone, pilihan) utawa bebarengan (transfer) saka spesies naturalization. Kewarganegaraan saka anak nalika tuwane' negara beda-beda gumantung gumantung ing umur anak. Biasane anak ing patbelas taun (ing sawetara negara - munggah kanggo rolas taun ing Amerika Serikat lan ing negara liyane wis nyiyapake ngisor umur) otomatis tindakake tuwane, tanpa éntuk tambahan formalitas anyar kewarganegaraan. Kangelan njedhul nalika salah siji owah-owahan warga negara saka tuwane. Ing kasus iki, warga negara saka anak suntingan disimpen, utawa diowahi dening ditulis persetujuan antarane tuwane. Yen sampeyan ngganti kewarganegaraan saka anak umur rolas patbelas - wolulas taun (sok-sok nganti rong puluh siji taun) sing biasane takon kanggo idin ing ngarsane saka wakil saka Departemen Kehakiman, notaris, sing wakil pamaréntah, uga minangka guru. Anak lawas saka wolulas taun (ing sawetara negara liwat) owah-owahan sing kewarganegaraan ing basis padha, nanging yen padha nindakake iku karo wong tuwane, prosedur sederhana. Mundhut saka kewarganegaraan. Ana rong cara mundhut saka kewarganegaraan: output saka nyabut saka warga negara lan kewarganegaraan. Renunciation saka kewarganegaraan milai dening wong sing submits aplikasi kanggo iku. Minangka kasebut, aplikasi iku biasane dadi ing lokal awak saka Ministry of Interior, nanging resolusi menehi presiden. Nyabut saka kewarganegaraan wis sah badan negara marang wishes saka wong. A nomer saka negara-negara sing diijini kanggo njabut kewarganegaraan alami warga mung kanggo kadurjanan kasebut ing hukum, nanging sok-sok mung kanggo wektu tartamtu wektu sawise naturalization (contone, enem taun ing Austria). Ing sawetara negara, hukum menehi kanggo nyabut saka warga negara lan native-lair warga, nanging mung kanggo tumindak ing sih saka manca negara, kang nyebabake karusakan kanggo negara saka warga, utawa willful evasion service military. Ing Amerika Latin, nyabut saka kewarganegaraan (kanggo loro alami lan native-lair warga) digunakake minangka tambahan paukuman dileksanakake dening pangadilan kanggo kadurjanan tartamtu (espionage, etc.). Paling anyar constitutions saka akèh negara nglarang nyabut saka warga negara. Mundhut saka kewarganegaraan occurs minangka asil saka ndhuwur potpie transfer, lan sapiturute, sawetara tata cara iki, ana unsur saka voluntariness, ing wong - compulsion. Expulsion saka warga saka negara biyèné praktek ing sawetara negara totalitarian sosialisme, ing negara paling dilarang. Kanggo wong njaba negoro iku bisa rampung, nanging mung dening pengadilan supaya (Romania). Ing Meksiko, sembarang manca bisa ngirim awak saka daya eksekutif. Extradition (extradition saka wong saka siji negara liyane kanggo diselidiki lan nyoba) bisa ing sesuai karo persetujuan internasional utawa tanpa iku, nanging kita padha ora extradite wong dipuntudhuh saka politik kadurjanan. Biasane ora extradite dhewe nasional kanggo kadurjanan marang Negara liya utawa sawijining warga: wong-wong iki bakal ngadili sampeyan lagi ing dasawarsa pungkasan, pisanan ing sah miturut ukum hukum totalitarian sosialisme, lan mengko ing liyane utama hukum wis dadi. Legal kaunggulan saka konstitusi mbutuhake ngawasi sawijining selaras. Ana specialized lan non-agensi specialized sing dibutuhake kanggo. Politik hak-hak sing digandhengake karo partisipasi ing sosial lan politik gesang, kanthi tatanan saka Negara, karo diatur. Ing pitakonan saka makna saka konstitusi kanggo negara, ana views beda. Kabeh wilayah utama saka urip sosial lan dhasar ing komplek sing diatur dening mung sah miturut ukum hukum. Ing liyane Legal konstitusi bisa dadi siji document (iku nggabungake utawa disusun, Konstitusi). Kuwi sing akèh-akèhé saka Ing sah miturut ukum hukum negara manca digunakake ing rong kondisi: kewarganegaraan lan negara. Page nggambaraké wong gadhahanipun.