Pokrol saka negara Arab. Arab pokrol Online.


Saudi jaksa nggoleki paukuman pati ing Khashoggi nyababaken


Sanksi beku sembarang aset pitulas uga wis ing u

DUBAI, uni Emirat Arab (AP) Saudi Arabia bakal ngupaya paukuman pati marang limang wong seng di tuduh saka nyababaken wartawan Jamal Khashoggi, sawijining ndhuwur jaksa ngandika ana, nalika US napuk sanksi ing pitulas Saudi pejabat ing toughest tumindak iku wis dijupuk marang kratoning wiwit slayingSaudi gerakane gagal kanggo appease Turki, kang wis sijine nambah meksa ing sawijining saingan regional wiwit Khashoggi iki matèni ing Istanbul pungkasan sasi, nanging padha bisa dadi cukup kanggo sawetara saka Saudi Arabia kang allies Western kanggo mindhah lan penet tombol kanggo panjaluk, kayata mburi kanggo perang ing Yaman. Jaksa kang woro-woro sought kanggo sepi global outcry liwat Khashoggi pati lan kadohan mateni lan operasi saka inggris kang kepemimpinan, utamané Makutha Pangeran Mohammed bin Salman. Pejabat lan analysts ngomong operasi saka jenis iki ora bisa wis kedaden tanpa pangeran kawruh. Dipencet dening tiyang ingkang golek warta Western ing Riyadh on Thursday, Saudi Arabia kang ndhuwur diplomat ngandika makutha pangeran wis 'pancen' apa-apa kanggo nindakake karo slaying saka Washington Post pawarto, sing banget kritis saka heir menyang dhampare. Saudi diselidiki nuding driji ing sawetara anggota saka makutha pangeran kang utama bunder, nanging mandegake cendhak nyalahké wong-wong mau nindakake penulis pati. Wong-wong sing paling cedhak kanggo pangeran tinimbang dipuntudhuh saka nindakake Khashoggi kang dipeksa bali ing operasi ing Saudi Konsulat ing Istanbul sing Saudis allege tindak awry.

Hellyer, pakar karo Atlantik Dewan

Ing konferensi warta, Sheikh Shalane al-Shalane, wakil jeksa agung umum, ngandika ing nyababaken dhawuh dening individu kang ora ngenali nanging ngandika ana tanggung jawab kanggo rembugan Khashoggi kang bali maneh kanggo Saudi Arabia saka Turki. Individu iki bagéan saka -wong tim sing digawe munggah saka negotiators, perwira intelligence lan logistics pejabat. Sing tim iki kawangun dening Saud al-Qahtani, sing iki salah siji saka makutha pangeran kang aides sing paling cedhak, lan mantan wakil intelligence pangareping Ahmed al-Assini, jaksa ngandika. Loro wong-wong sing padha cedhak kanggo makutha pangeran lan murub saka postingan sing sawise nyababaken. Khashoggi wis musna kanggo dijadwal riko kanggo konsulat ing Nov. loro kanggo njupuk dokumen kanggo mbesuk marriage nalika turki pacangan nenggo njaba. Al-Shalane bilih ing esuk, pimpinan saka rembugan tim sing nyudhuk Khashoggi nang konsulat weruh yen dheweke ora bakal bisa kanggo meksa wong kanggo bali, 'supaya dhèwèké mutusaké kanggo matèni wong ing wayahe. Iki katon mbantah sadurunge Saudi statement tembungé turki intelligence minangka matur ing nyababaken wis premeditated salah siji saka sawetara owah-owahan narasi bab cilik sing wis teka saka kraton. Saudi penyidik mandegake cendhak suwung al-Assini utawa al-Qahtani nindakake Khashoggi kang nyababaken, bolstering sadurungé Saudi pandhedhesan iku iki digawa metu dening rogue agen sing overstepped sing panguwasa. Jaksa ngandika agen dikirim ing Istanbul drugged lan matèni writer ing konsulat sadurunge dismembering awak lan menehi iku kanggo haijulikani search collaborator kanggo pembuangan. Pangareping jaksa Saud Al-Mujeeb ngandika sing saka rong puluh-siji wong-wong ing ditahan, eleven wis indicted lan diarani nyoba, nambah sing wong bakal ngupaya pati paukuman marang lima ingkang di songko. Iku ora mboten umum kanggo Saudi jaksa kanggo ngupaya paukuman pati sadurunge nyoba. Ing Washington, ing u S. Departemen Keuangan announced sanksi ekonomi ing pitulas Saudi pejabat kang ngandika padha tanggung jawab kanggo utawa complicit ing nyababaken. Antarane wong-wong diangkah kanggo sanksi padha al-Qahtani lan Mohammed al-Odaiba, diplomat ing pangisian daya saka konsulat. Uga dijenengi ana Maher Muter, sing iki bagéan saka makutha pangeran kang rombongan ing lelungan ing luar negeri. lan nglarang wae Amerika saka mengkono bisnis karo wong-wong mau. Mentri Manca Saudi Adel al-Jaber, muncul ing konferensi warta sawise jaksa ngandika, marang reporters ing makutha pangeran wis boten apa karo nyababaken. Al-Jaber ngandika kratoning investigating lan nyekeli wong-wong tanggung jawab kanggo akun 'kanggo nggawe manawa iki ora bakal kelakon maneh. Di kupeng njobo internasional liwat nyababaken, Saudi Arabia wis ngadhepi tambah telpon saka Kulon kanggo mungkasi perang ing Yaman, kang makutha pangeran dibukak minangka mentri pertahanan karo liyane negara Arab ing Maret. Simon Henderson, sing wis ditulis cetha ing makutha pangeran kanggo Washington Institute, ngandika yen senadyan horrific nyababaken, West isih kudu menehi hasil karo Saudi Arabia amarga saka sawijining posisi strategis ing syarat-syarat ekspor lenga lan peran wigati sing muter ing stabilitas saka ekonomi donya. 'Yen iku cilik sing MBS isih saiki lan ing mangsa kanggo Saudi Arabia, kang aku mikir iku, kita kudu njaga apa hubungan karo wong, Henderson ngandika, referring kanggo makutha pangeran dening inisial. Sawetara Saudi allies katon siap kanggo nampa narasi sijine kasebut dening kingdom ing anané saka sembarang 'ngrokok gun' langsung ngubungaké mahkota kanggo paten pinaten, ngandika H. 'Iku kabeh babagan mlebu nalar deniability. Yen sampeyan bisa duwe mlebu nalar deniability, banjur aku mikir akèh Riyadh partners bakal pindhah iku, Hellyer ngandika. Paling anyar Saudi akun, nanging, durung sethitik kanggo gawe marem turki pejabat, sing nandheske ing nyababaken lan sawijining tutup-up padha digawa metu dening tingkat paling dhuwur saka pemerintah. Liwat seri saka orchestra bocor, kalebu audio saka nyababaken sambungan karo Western intelligence, Turkey wis nyoba kanggo tetep meksa ing crown pangeran. 'Wong-wong sing diparingi supaya, nyata tujuan perlu kanggo bakal dicethakaké. Proses iki ora bisa ditutup mudhun ing cara iki, Turki Mentri Manca Mevlut Cavusoglu ngandika. Pamirso karo ora duwe kabisan bisa njaluk pitulungan ngakses stasiun iki kang FCC Umum Pengawasan File dening kontak stasiun karo informasi kadhaptar ing ngisor iki.